Neskutočná dobrota.
Krémeš Holandia
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
KORPUS:
lístkové cesto
1 žĺtok
trochu mlieka
250 g nasekaných orechov
za hrsť kryštálový cukor
100 g čokoláda
OVOCNÁ PLNKA:
350 g lesná zmes mrazená
2 Zlaté klasy
2 dcl voda
cukor podľa potreby
šťava z citróna
ŽĹTKOVÝ KRÉM:
3 dcl mlieko
2 vanilkové cukre
20 g kryštálový cukor
1 Zlatý klas
2 PL hladká múka
2 vajcia
250 g maslo
+500 ml šľahačky
lístkové cesto
1 žĺtok
trochu mlieka
250 g nasekaných orechov
za hrsť kryštálový cukor
100 g čokoláda
OVOCNÁ PLNKA:
350 g lesná zmes mrazená
2 Zlaté klasy
2 dcl voda
cukor podľa potreby
šťava z citróna
ŽĹTKOVÝ KRÉM:
3 dcl mlieko
2 vanilkové cukre
20 g kryštálový cukor
1 Zlatý klas
2 PL hladká múka
2 vajcia
250 g maslo
+500 ml šľahačky
Postup prípravy
Upečieme si 2 pláty lístkového cesta. Jeden obyčajný suchý, na ktorý keď vychladne rozotrieme roztopenú čokoládu. Druhý plát pred pečením potrieme žĺtkom s mliekom a husto posypeme orechami s cukrom. Pozor sledovať, veľmi rýchlo zhorí! Hneď po upečení plát pokrájame n štvorce, podľa porcií.
Ovocná plnka- lesnú zmes rozvaríme s cukrom a citrónom a dohustíme Zlatými klasmi s vodou. Po miernom vychladnutí natrieme na lístkový plát s čokoládou.
Žĺtkový krém- všetky suroviny ( okrem bielkov a masla) uvaríme na hustý krém. Do uvareného horúceho krému pridáme vyšľahané bielky. Po vychladnutí vyšľaháme krém s maslom. Krém natrieme na ovocnú plnku.
Na žĺtkový krém natrieme vyšľahanú šľahačku a na ňu položíme štvorce orechového korpusu. Necháme v chladničke zatuhnúť. Dobrú chuť !