Najobľúbenejší zákusok mojej milovanej Sofinky.
Punčový zákusok
- Príprava: 90 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 35
Ingrediencie
PIŠKÓTA:
6 vajec
6 PL cukor
1 PL voda vlažná
1/2 PDP
6 PL polohrubá múka
PUNČOVÝ SIRUP:
4 dcl jahodový sirup
2 citróny
300g kryštálový cukor
1/2 dcl rum
POLEVA:
jahodový puding v prášku
punčová poleva v prášku
250g práškový cuor
1 PL olej
voda horúca podľa potreby
6 vajec
6 PL cukor
1 PL voda vlažná
1/2 PDP
6 PL polohrubá múka
PUNČOVÝ SIRUP:
4 dcl jahodový sirup
2 citróny
300g kryštálový cukor
1/2 dcl rum
POLEVA:
jahodový puding v prášku
punčová poleva v prášku
250g práškový cuor
1 PL olej
voda horúca podľa potreby
Postup prípravy
Pečieme 3 kusy piškót - 2x zo 6 vajec a 1x zo 7 vajec 6 žĺtkov vyšľaháme so 6 PL práškového cukru, pridáme vodu PDP a múku. Nakoniec zľahka primiešame sneh zo 6 vyšľahaných bielkov. Pečieme na papieri na pečenie pri 180 stupňoch dozlatova.
Na punčový sirup zmiešame všetky ingrediencie, citróny krájame na kolieska aj so šupkou. Všetko necháme prevrieť , citróny povytláčame vareškou, precedíme a pridáme rum, necháme vychladnúť.
Vrstvíme: Piškóta zo 6 - Marhuľový džem - Piškóta zo 7 - Punčový sirup - Marhuľový džem - Piškóta zo 6 Zákusok zaťažíme najlepšie na noc, až na druhý deň polievame vrch polevou.
Na polevu zmiešame všetky suroviny a vody pridáme toľko, aby nebola poleva ani tuhá, ani riedka. Ihneď lejeme na vrch zákusku, lebo rýchlo tuhne. Necháme stuhnúť, kraje orežeme a krájame na rezy. Dobrú chuť !