Recept mám od mojej svokričky Matilky a nepreháňam keď tvrdím, že toto je najfrekventovanejší koláč leta a vždy ide na dračku 🙂 Chutí skvelo s ovocím, či tvarohom.
Šálková bublanina
- Príprava: 40 min.
- Varenia: 25 min.
Ingrediencie
3 vajcia
2 veľké šálky polohrubej múky
1/2 veľkej šálky olej
1 veľká šálka mlieko
3/4 veľkej šálky kryštálový cukor
1 PDP
1 vanilka
ĎALEJ POTREBUJEME:
ľubovoľné ovocie alebo 250 g hrudkovitý tvaroh
2 veľké šálky polohrubej múky
1/2 veľkej šálky olej
1 veľká šálka mlieko
3/4 veľkej šálky kryštálový cukor
1 PDP
1 vanilka
ĎALEJ POTREBUJEME:
ľubovoľné ovocie alebo 250 g hrudkovitý tvaroh
Postup prípravy
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, postupne zapracujeme ostatné suroviny. Cesto vylejeme na múkou vysypaný veľký plech, naukladáme navrch ovocie podľa chuti a môžme aj tvaroh rozrobený s cukrom. Pečieme pri 180 stupňoch cca 20-25 minút dozlata. Dobrú chuť !