Vysoko návykový letný koláčik s čerstvým ovocím.
Štedré rezy s ovocím
- Príprava: 70 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
CESTO:
500 g polohrubá múka
2 vajcia
200 g práškový cukor
1 PDP
250 g maslo
PLNKA č.1:
1 šálka mletý mak
práškový cukor podľa chuti
citrónová kôra
mlieko
PLNKA č.2:
500 g hrudkovitý tvaroh
2 vajcia
práškový cukor podľa chuti
vanilka
citrónová kôra
OKREM TOHO:
broskyne, marhule, ríbezle- akékoľvek čerstvé ovocie
500 g polohrubá múka
2 vajcia
200 g práškový cukor
1 PDP
250 g maslo
PLNKA č.1:
1 šálka mletý mak
práškový cukor podľa chuti
citrónová kôra
mlieko
PLNKA č.2:
500 g hrudkovitý tvaroh
2 vajcia
práškový cukor podľa chuti
vanilka
citrónová kôra
OKREM TOHO:
broskyne, marhule, ríbezle- akékoľvek čerstvé ovocie
Postup prípravy
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút oddýchnuť v chladničke. Rozdelíme ho na 2 časti, jednu časť rozvaľkáme na plech, navrstvíme 1. plnku, následne 2. plnku, navrch navrstvíme pokrájané ovocie. 2. časť cesta pokrájame na mriežku a uložíme ju na ovocie. Potrieme vajíčkom a upečieme pri 180 stupňoch cca 30-40 minút.
Pre obmenu, môžeme pridať aj orechovú plnku, alebo ju obmeniť za makovú.