Túto tortičku som vymyslela na 1. meninky našej Sofky. Lahodné spojenie smotanovo-vanilkového krému, nadýchanej piškóty a kyslastá chuť lesného ovocia.
Torta s vanilkovým krémom a ovocím
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 25 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
CESTO:
4 vajcia
125 g práškový cukor
80 g polohrubá múka
1 Zlatý klas
1 ČL PDP
štipka soli
KRÉM:
500 ml mlieko
1 vanilkový cukor
2 vanilkové pudingy
200 g maslo
práškový cukor podľa chuti
500 g mascarpone
citrónová kôra
POLEVA:
300 g lesné ovocie
100 ml voda
2 ČL škrob
4 vajcia
125 g práškový cukor
80 g polohrubá múka
1 Zlatý klas
1 ČL PDP
štipka soli
KRÉM:
500 ml mlieko
1 vanilkový cukor
2 vanilkové pudingy
200 g maslo
práškový cukor podľa chuti
500 g mascarpone
citrónová kôra
POLEVA:
300 g lesné ovocie
100 ml voda
2 ČL škrob
Postup prípravy
Vajcia vyšľaháme 5 minút do peny, pridáme cukor a šľaháme 5 minút. Ručne primiešame múku, PDP, Zlatý klas a soľ. Upečieme vo vystlatej tortovej forme (23cm) pri 200 stupňoch 5 minút, následne pri 180 stupňoch 20 minút.
Uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Primiešame vychladnutý puding a na koniec mascarpone.
Na polevu rozvaríme ovocie, ale necháme v ňom väčšie kúsky, následne zahustíme vodou so škrobom. Polievame vychladnutú tortu, mierne vychladenou polevou. Dobrú chuť !