Túto tortičku som vymyslela na 1. meninky našej Sofky. Lahodné spojenie smotanovo-vanilkového krému, nadýchanej piškóty a kyslastá chuť lesného ovocia.

Túto tortičku som vymyslela na 1. meninky našej Sofky. Lahodné spojenie smotanovo-vanilkového krému, nadýchanej piškóty a kyslastá chuť lesného ovocia.
Vajcia vyšľaháme 5 minút do peny, pridáme cukor a šľaháme 5 minút. Ručne primiešame múku, PDP, Zlatý klas a soľ. Upečieme vo vystlatej tortovej forme (23cm) pri 200 stupňoch 5 minút, následne pri 180 stupňoch 20 minút.
Uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Primiešame vychladnutý puding a na koniec mascarpone.
Na polevu rozvaríme ovocie, ale necháme v ňom väčšie kúsky, následne zahustíme vodou so škrobom. Polievame vychladnutú tortu, mierne vychladenou polevou. Dobrú chuť !
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.