Keď nemáme čas piecť, upečieme rýchle korpus, zahrkáme miskou a torta je na svete 🙂
Trasená torta
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 10
Ingrediencie
CESTO (klasika na tortový korpus – 24 cm):
5 vajec
200 g kryštálový cukor
220 g hladká múka
60 g olej
60 g voda
5 g PDP
KRÉM:
500 ml smotana na šľahanie
2 mandarínkové kompóty
2 vanilkové pudingy Olé bez varenia
OKREM TOHO:
šľahačka
5 vajec
200 g kryštálový cukor
220 g hladká múka
60 g olej
60 g voda
5 g PDP
KRÉM:
500 ml smotana na šľahanie
2 mandarínkové kompóty
2 vanilkové pudingy Olé bez varenia
OKREM TOHO:
šľahačka
Postup prípravy
CESTO: Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a došľaháme dotuha. Metličkou pridáme žĺtka zmiešané s vodou a olejom, jemne vmiešame. Nakoniec jemne pridáme preosiatu múku s PDP. Ak chceme piecť kakaový korpus, miesto 220 g múky pridáme iba 200 g múky a nakoniec vmiešame 25 g kakaa. Pečieme pri 180 stupňoch cca 40-45 minút.
KRÉM: Všetky suroviny dáme do hlbšej nádoby, ktorá sa dá vrchnákom pevne zatvoriť. Uzatvoríme a pár krát potrasieme.
Korpus rozrežeme, natrieme krémom a necháme z neho aj navrch. Ozdobíme šľahačkou. Dobrú chuť !