Receptík rokmi odskúšaný a obľúbený, pre nás tvaroho-filov 🙂
Tvarožník
- Príprava: 70 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
CESTO:
200 g hladká múka
100 g maslo
3 PL práškový cukor
1 vanilka
2 žĺtky
2 PL kyslá smotana
1 PDP
citrónová kôra
PLNKA:
750 g hrudkovitý tvaroh
100 g kryštálový cukor
2 vanilky
3 vajcia
citrónová kôra
kyslá smotana- zvyšok kelímku z cesta
PENOVÁ ČIAPKA:
4 bielky
100 g kryštálový cukor
OSTATNÉ:
marhuľový lekvár
200 g hladká múka
100 g maslo
3 PL práškový cukor
1 vanilka
2 žĺtky
2 PL kyslá smotana
1 PDP
citrónová kôra
PLNKA:
750 g hrudkovitý tvaroh
100 g kryštálový cukor
2 vanilky
3 vajcia
citrónová kôra
kyslá smotana- zvyšok kelímku z cesta
PENOVÁ ČIAPKA:
4 bielky
100 g kryštálový cukor
OSTATNÉ:
marhuľový lekvár
Postup prípravy
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút chladiť v chladničke. Dáme ho na plech, popicháme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch 10 minút.
PLNKA: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné suroviny a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Vylejeme na predpečené cesto a dopekáme 20 minút.
PENOVÁ ČIAPOČKA: Vyšľaháme bielka s cukrom a ozdobne nastriekame na upečený koláč. Dáme zapiecť do rúry pri 150 stupňoch na cca 15-20 minút.
Po vychladnutí dáme do nastriekaných mriežok marhuľový lekvár a necháme odstáť. Dobrú chuť !