Aj recepty si zaslúžia poriadok. Ako na to?

Aj ty máš v receptoch neporiadok? Popísané papieriky, povaľujúce sa kade tade? Alebo sa vzácna kuchárska kniha po prababičke rozpadá? Zahoď obavy nad stratami vzácnych kuchárskych pokladov. Veď riešenie je tak jednoduché! Záchrana sa volá KUCHÁROČKA. Uloží všetky recepty, aby si mala k nim prístup kdekoľvek budeš. Ale hlavne ti ponúkne možnosť poskladať ich do krásnej kuchárskej knihy. Vytvor […]

Aj recepty si zaslúžia poriadok. Ako na to? Read More »

Bylinky v kuchyni II.

Prinášame vám druhý výber byliniek, ktorými ochutíte vaše úžasné recepty. Mnohé z nich majú aj liečivé účinky a tak podporíte zdravé trávenie, či si znížite krvný tlak. Vedeli ste, že sa neodporúča jesť rozmarín v tehotenstve? Tušili ste, že šalvia obsahuje látku, ktorá má účinok ako estrogén? Že nie? Privoňajte k ďalšiemu výberu BYLINIEK. OREGANO Hovorí sa mu aj

Bylinky v kuchyni II. Read More »

Kde sa vzala, tu sa vzala: KÁVA

Káva má veľmi silný vplyv na náš životný štýl. V európskych mestách už roky vznikajú kaviarne, kde sa stretávajú myslitelia, umelci, diskutujú o literatúre, o politike i o obchode. Dnes považujeme kaviarne za samozrejmosť, ale nie vždy to tak bolo. Viete odkiaľ pochádza káva? Kávovník je malý celoročne zelený strom. Jeho pestovanie je rozšírené vo vlhkých trópoch. Druh Coffea arabica,

Kde sa vzala, tu sa vzala: KÁVA Read More »

Tipy a triky s orechami, makom, či banánmi

Poznáme ich každý. Sú pomocníkmi v našej kuchyni od nepamäti, avšak väčšinou ich využívame ako chutné plnky do koláčov, dezertov, prípadne len tak na maškrtenie. Vedeli ste však, že ich správne spracovanie či využitie nám dokáže riadne uľahčiť rôzne činnosti v kuchyni? Čítajte ďalej a dozviete sa viac: Triky s banánom Najlepšia kombinácia banánov a plnky

Tipy a triky s orechami, makom, či banánmi Read More »

Kde sa vzala, tu sa vzala: ČOKOLÁDA

Kto by dnes nepoznal čokoládu? Horkú, mliečnu, bielu, dokonca aj ruby? Ale viete odkiaľ pochádza? Jej pôvod sa traduje z jazyka Nahuatlov, pôvodných obyvateľov stredného Mexika, je to spojenie dvoch slov:  voda a plod. …VEDELI STE, ŽE? V mnohých krajinách je považovaná za zeleninu a niekde dokonca za ovocie? Čokoládové bôby nájdete na „strome“ zvanom kakaovník? V

Kde sa vzala, tu sa vzala: ČOKOLÁDA Read More »

Bylinky v kuchyni I.

Už naše babičky dochucovali jedlo bylinkami. Nemali k dispozícii taký výber korenín ako my. O mixovanom korení na pečené kura, grilovacie korenie, či korenie na guláš ani nesnívali. K ich výbave patrilo zopár korenín ako čierne korenie, nové korenie, mletá sladká paprika, kajenské korenie, bobkový list, horčicové semienka, či borievky. Ako vylepšovali chuť pripravených jedál

Bylinky v kuchyni I. Read More »

Overené účinky mandlí na naše zdravie a chudnutie

Zistilo sa, že mandle majú o 20 % menej kalórií, ako sa pôvodne myslelo. Namiesto pôvodných 160 kalórií má jedna hrsť len 129 kalórií. Výživová hodnota mandlí Čo nám dodá jedna hrsť? (28 gramová porcia je cca 23 mandlí). Spomedzi orechov patria mandle medzi najzdravšie a obsahujú najviac živín: vláknina: 3,5 g proteíny: 6 g vitamín E:

Overené účinky mandlí na naše zdravie a chudnutie Read More »

Blahodarné účinky olivového oleja

Vedeli ste, že olivový olej sa lisuje z ovocia plného tuku, teda z olív. Z väčšej časti je tvorený nenasýtenými mastnými kyselinami a obsahuje aj dobre známe omega-3 mastné kyseliny. Prečítajte si pár zaujímavostí o olivovom oleji: Obsah kyseliny olejovej Najväčšiu časť olivového oleja tvorí kyselina olejová (mononenasýtená mastná kyselina). Je to až 73 %. Je

Blahodarné účinky olivového oleja Read More »

8 skvelých výhod konzumácie zeleniny

Podľa prieskumov, väčšina Slovákov denne neskonzumuje asi len 2 porcie zeleniny. Avšak aj tí, čo zjedia 2 porcie zeleniny, nie vždy jedia zeleninu dobrej kvality a správne pripravenú. Určite to takto nie je správne a malo by to vyzerať inak. Všetci chceme byť zdraví, mať veľa energie, získať perfektnú postavu a pritom sa vyhýbame tak účinnej

8 skvelých výhod konzumácie zeleniny Read More »